UPDATE ISIGN NGT APP VOOR ANDROID EN IPHONE

iSignNGT is een gebarenwoordenboek met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT), de taal van dove mensen in Nederland. De basisset is geüpdatet: er is een aantal thema’s gewijzigd en er zijn thema’s toegevoegd. Zo zijn er thema’s  die te maken hebben met de Nederlandse Spoorwegen die door de NS mogelijk gemaakt zijn en handig zijn in het contact met NS medewerkers .
Het aantal begrippen is uitgebreid van 600 naar 889. Voor alle gebaren is een filmpje beschikbaar, daarnaast kunnen er ook tekeningen van het gebaar, een pictogram en een afbeelding  te zien zijn.

De lijst met begrippen is alfabetisch en thematisch georganiseerd. De gebruiker kan makkelijk heen en weer switchen tussen het filmpje en de overige gegevens. De gebruiker kan ook een eigen thema maken met gebaren uit de basisset.

De app is heel geschikt voor iedereen die  gebaren wil leren in de vorm van NGT of Nederlands met ondersteunende gebaren (NmG).

Alle gebaren zijn standaardgebaren en komen uit de landelijke database van NGT gebaren die door het Nederlands Gebarencentrum ontwikkeld is en beheerd wordt.

Aan het basisgebarenwoordenboek kunnen thema's toegevoegd worden via een in-app aankoop.
De thema's die aangeschaft kunnen worden zijn te vinden in de aankooplijst. Dit zijn thema's zoals Museumlexicon, Sprookjes en verhalen, Dieren, Rekengebaren en lexicon thema's  behorend bij cursusmodules zoals NmGAB1 en 2, NmG OW 1 en 2, NmG met Peuters en NGTAB1. Het aantal gebaren per thema's is verschillend.

LET OP: om de in-app aankopen goed te laten aansluiten op de nieuwe basisset, moet u uw in-app aankopen één voor één opnieuw downloaden.

Voor aankopen die u al had hoeft niet opnieuw betaald te worden.
De app is vrij groot. Als het downloaden langer dan 4-5 min duurt dan ligt dat vaak aan de snelheid van de internetverbinding.

Nieuw voor Android gebruikers is dat de app op een externe SD kaart geplaatst kan worden.