GROTE KERK NAARDEN TOEGANKELIJK IN NGT

GROTE KERK NAARDEN EERSTE KERK IN NEDERLAND MET EEN INFORMATIEROUTE IN GEBARENTAAL

 

Op vrijdag 5 juli opent Grote Kerk Naarden haar deuren voor het toerisme. Dit seizoen zijn er nieuwe rondleidingroutes in de kerk en is één van de routes in de Nederlandse Gebarentaal. Daarmee is Grote Kerk Naarden de eerste kerk met informatie die toegankelijk is voor doven en slechthorenden.

Nieuw zijn de zogenaamde ‘Kijk in de kerk’- routes. Dit zijn twaalf verschillende rondleidingen voor bezoekers van Grote Kerk Naarden die vorig jaar ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van het tongewelf ontwikkeld zijn met steun van het Mondriaan Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met een route in de hand kunnen bezoekers de kerk, haar geschiedenis en bezienswaardigheden ontdekken. Elke route behandelt in woord en beeld een ander aspect van de kerk, zoals het Middeleeuws ontstaan, het tongewelf, de topattracties of de zerken en merken in de kerk. Er is ook een speciale rondleiding voor kinderen.

Informatie in de Nederlandse Gebarentaal

Voor de rondleiding met algemene informatie over de kerk zijn vertalingen gemaakt en geproduceerd in de Nederlandse Gebarentaal door het Nederlands Gebarencentrum.
Door een QR-code op de route te scannen met een mobiele telefoon krijgt de bezoeker een filmpje te zien met informatie in de Nederlandse Gebarentaal.