NIEUW IN DE ONLINE GEBARENSCHAT

Met toestemming van uitgeverij Lannoo hebben het prentenboek van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer 

Agent en Boef

vertaald in de Nederlandse Gebarentaal, waarvan hiernaast een fragment te zien is.

 

Net als de  twee Fabels die we onlangs hebben toegevoegd aan de Gebarenschat, Haas en Schildpad en Leeuw en Muis, is ook dit verhaal een prachtige illustratie van mimiek, rolnemen en classifier gebruik in NGT.

 

De Gebarenschat is een vrolijke webapplicatie applicatie voor jonge (dove) kinderen die gebaren gebruiken,

De Gebarenschat bevat alle 41 verhaaltjes, 24 liedjes en 6 rijmpjes die het Nederlands Gebarencentrum eerder heeft uitgebracht op DVD of online, maar ook nieuw materiaal, zoals de vertaling van het Prentenboek van het Jaar 2018: Ssst! de Tijger slaapt, fabels Haas en Schildpad en Leeuw en Muis.

Daarnaast zijn er oefeningen en spelletjes.  Alles is op een overzichtelijke manier bij elkaar gebracht, geschikt voor jonge kinderen om zelf of samen met hun ouders verhaaltjes, liedjes en gebaren te bekijken in NGT of NmG, een spelletje te doen en te oefenen.

 

Gebarenschat 2 Website

Doelgroep: jonge dove en slechthorende kinderen en hun ouders, logopedisten en leerkrachten. Naast deze doelgroep is de Gebarenschat ook geschikt voor alle kinderen die baat hebben bij een visuele ondersteuning door middel van gebaren.

Kinderen vanaf 4jr kunnen zelf aan de slag met het bekijken van hun favoriete liedje, verhaaltje of spelletje.

De Gebarenschat is beschikbaar in abonnementvorm en zal elk jaar uitgebreid worden met nieuwe verhalen en liedjes in NGT en NmG, nieuwe oefenstof en spelletjes.

Klik hier om de Gebarenschat te bestellen voor particulieren.

Voor organisaties die een licentie willen op de Gebarenschat, mail naar info@gebarencentrum.nl.