PRENTENBOEK 2017

PRENTENBOEK VAN HET JAAR 2017 

Voorlezen: “Doe het elke dag!”.
Uit onderzoek blijkt dat kinderen enorm veel leren van voorlezen, het is belangrijk voor de taalontwikkeling, en het geeft bovendien veel plezier en rust. Voorlezen is een must, zeker ook voor dove en slechthorende kinderen en anderen die communiceren met gebaren.

Het Nederlands Gebarencentrum wil graag een bijdrage leveren aan de Nationale Voorleesdagen vanaf 25 januari 2017 en heeft daarom met toestemming van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff een vertaling gemaakt van het Prentenboek van het Jaar 2017:

"De Kleine Walvis"

Tekst en illustraties van Benji Davies, uitgegeven door Luitingh-Sijthoff

 

in Nederlandse Gebarentaal

 

 

 

en Nederlands met Gebaren

 

 

Twee presentatoren vertellen het grappige verhaal van   “De Kleine Walvis" in de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en in Nederlands met ondersteunende Gebaren (NmG).

Op de achtergrond zijn de prachtige illustraties uit het boek te zien. Kinderen kunnen naar het verhaal kijken, maar ook kan het materiaal gebruikt worden als voorbeeld voor ouders en leerkrachten om zelf het boek voor te lezen. Wij hopen met dit verhaal het voorlezen van kinderen in de Nederlandse Gebarentaal en Nederlands met Ondersteunende Gebaren te stimuleren. 

 

Vanaf  17 januari krijgen de  Cluster 2 scholen de informatie over de vertalinge van het verhaal.