MEDEWERKERS

Trude Schermer

FunctieRaad van bestuur
E-mailt.schermer@gebarencentrum.nl

Hallo, ik ben Trude Schermer. Ik ben directeur van het Gebarencentrum. Mijn werkzaamheden betreffen zowel inhoud als management. Ik ben verantwoordelijk voor ICT, financiën, marketing en strategie. En voor wat betreft de inhoud stuur ik lexicon projecten aan, grammatica onderzoek en bedenk ik producten op het gebied van multimedia. Dat is heel leuk om te doen, maar dat doe ik natuurlijk niet alleen. Dat doen we samen met het team waarin zowel dove als horende collega’s met elkaar samen werken en daar ben ik heel trots op.

 
Corline Koolhof

FunctieAdjunct-directeur
E-mailc.koolhof@gebarencentrum.nl

Ik ben Corline Koolhof en werk op het Gebarencentrum als adjunct-directeur. Mijn werkzaamheden bestaan uit het aansturen van verschillende projecten en ik werk inhoudelijk mee aan bijvoorbeeld lexicon-projecten waarin gebaren worden verzameld, opgenomen en vastgelegd in de database en voorzien van informatie. En vertaalprojecten waarbij verhalen of informatie wordt vertaald naar de Nederlandse Gebarentaal. Wij maken ook verschillende producten zoals dvd's, boekjes, cursusmaterialen etcera.
Het werk op het Gebarencentrum is heel leuk. Het team bestaat uit verschillende mensen met verschillende expertises en met elkaar maken wij mooie producten.

 
Benny Elferink

FunctieProjectcoördinator/administrateur
E-mailb.elferink@gebarencentrum.nl

Mijn naam is Benny Elferink. Ik werk op het Gebarencentrum als project-coördinator en administratief medewerker. Als project- coördinator hou ik me bezig met lexicon projecten zoals bijbelnaamgebaren en natuurkunde begrippen. Dat is heel leuk om te doen. Wat betreft de administratie hou ik me bezig met de financiën, personeelszaken, interne organisatie, het organiseren van workshops en instructies en voor het online gebarenwoordenboek voor instellingen regel ik de contracten. Mijn werk is bijzonder afwisselend en ik vind het prettig om bij het Gebarencentrum te werken want gebarentaal is natuurlijk heel belangrijk voor mij. Ik kom uit een dove familie. Het werk dat het Gebarencentrum doet draagt bij aan een positieve uitstraling van NGT als een volwaardige taal. De laatste tijd bewegen we ons steeds meer op het terrein van de verstandelijk gehandicapten die ook gebaren gebruiken en dat is een geheel nieuwe uitdaging voor ons.

 
Ineke Meeldijk

FunctieDirectie secretaresse
E-maili.meeldijk@gebarencentrum.nl

Hallo, mijn naam is Ineke Meeldijk. Ik werk als secretaresse op het Gebarencentrum.

 
Bianca Stoker

FunctieVerkoopmedewerker
E-mailb.stoker@gebarencentrum.nl

Hallo, mijn naam is Bianca Stoker. Ik doe de verkoop administratie.

 
Richard Cokart

FunctieProjectmedewerker/onderzoeker NGT
E-mailr.cokart@gebarencentrum.nl

Hallo, ik ben Richard Cokart, roepnaam Rico. Ik werk hier op het Gebarencentrum als projectmedewerker. Ik heb verschillende taken: taalwetenschappelijk onderzoek NGT, projecten op het gebied van regionale variatie. Wat houdt dat in? In Nederland hebben we vijf verschillende regio’s Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Voorburg, St. Michielsgestel en mijn taak is het om de verschillende gebaren te verzamelen en vast te leggen in de database. En ik werk ook mee aan andere lexicon projecten en geef workshops en lezingen. Gebarentaal is mijn passie en daarom vind ik het zo leuk om hier te werken. 
Mike Hartzema

FunctieProjectmedewerker
E-mailm.hartzema@gebarencentrum.nl

Hallo, ik ben Mike Hartzema. Ik werk vier dagen per week bij het Gebarencentrum. Ik heb twee taken. Studio werkzaamheden: het opnemen van lexicon en verhalen en de montage daarvan en mijn andere taak is het ondersteunen van de verkoop.

 
Bart Koolen

FunctieProjectmedewerker/vormgever
E-mailb.koolen@gebarencentrum.nl

Hallo ik ben Bart Koolen. Ik werk twee dagen per week op het Gebarencentrum en doe de visuele ondersteuning: bijvoorbeeld illustraties, power point, lay out, omslagen maken, animaties, tekeningen voor de website.

 
Patricia Smids

FunctieDocent/ontwikkelaar NmG
E-mailp.smids@gebarencentrum.nl

Hallo mijn naam is Patricia Smids.
Ik werk twee dagen per week op het Gebarencentrum als docent ontwikkelaar Nederlands met ondersteunende Gebaren (NmG).
Ik ontwikkel verschillende modules en workshops.
Het Gebarencentrum organiseert cursussen voor iedereen die het leuk vindt om gebaren te leren.
Ook verzorgen wij docenteninstructies.
Deze instructies zijn bedoeld om mensen op te leiden tot docent Nederlands met ondersteunende gebaren.

 
Sarah Muller

FunctieDocent/ontwikkelaar NGT
E-mails.muller@gebarencentrum.nl

Hallo, ik ben Sarah Muller. Ik werk op het Gebarencentrum en dat is geweldig leuk. Van kinds af aan is Gebarentaal mijn taal, elke dag. Alle input in het Nederlands verwerk ik automatisch in Gebarentaal. Het werken op het Gebarencentrum is zo fantastisch omdat Gebarentaal ook mijn werk is geworden. Ik hou me vooral bezig met het lexicon en het onderzoeken van de betekenis en het gebruik van gebaren in verschillende contexten. Dat werk doe samen met anderen in het team. Mijn droom is en blijft: één miljoen gebaren vastleggen en ik nodig iedereen uit om daarbij te helpen. Ik ben betrokken bij het Gebarenatelier. Alle nieuwe gebaren die daar worden ontwikkeld, zijn ook van belang voor de journaaltolken. Ik ondersteun de tolken elke dag bij het tolken van de NOS journaals waarin zij vaak nieuwe begrippen tegenkomen. Ik geef feedback en voorzie hen van gebaren die zij nodig hebben. Ik maak ook graag vertalingen van de kinderboeken in Gebarentaal voor dove kinderen. Het werken op het Gebarencentrum is nooit eentonig, geen dag is hetzelfde en er zijn altijd verrassingen want Gebarentaal leeft. En ik doe mijn werk met passie.