DE NS MAAKT EEN GEBAAR: UITBREIDING APP ISIGNNGT NEDERLANDS GEBARENCENTRUM

Het Nederlands Gebarencentrum heeft op 1 februari 2018 een waardevolle uitbreiding van de succesvolle app iSignNGT gerealiseerd: een gratis gebarenwoordenboek met standaard gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal.

Voor veel Nederlanders is reizen per trein vanzelfsprekend. Bij verandering in hun reis worden zij geïnformeerd door de omroep of kunnen zij de NS medewerker om advies vragen. Voor mensen met een auditieve beperking is dit minder vanzelfsprekend omdat zij de omroep vaak niet kunnen horen en mondelinge communicatie soms lastig is. Reizen per trein is sociaal maatschappelijk gezien van groot belang. Daarom hebben de Nederlandse Spoorwegen en het Nederlands Gebarencentrum de handen ineen geslagen.
In samenwerking met NS zijn er gebaren opgenomen rondom thema’s die met de Nederlandse Spoorwegen te maken hebben: de trein, de treinreis, het station en eerste hulp.

Iedereen kan de app gratis downloaden om zo de gebaren te leren die zij kunnen gebruiken in de communicatie met dove en ernstig slechthorende mensen.
De app is uitgebreid van ruim 600 naar 889 gebaren, enkele thema’s zijn gewijzigd en de basis set kan aangevuld worden via in-app aankopen.

Beschikbaar voor iPhone/iPad en Android toestellen.

Op 1 februari is de basisset geüpdated en  zijn ook alle in-app aankopen weer in de stores gezet.

Voor gebruikers van de app: het is het handigste om de huidige appp te verwijderen, vervolgens weer te downloaden en ook de in app aankopen opnieuw te donwloaden één voor één.  De aankopen die al gekocht waren hoeven niet opnieuw betaald te worden!

Voor android gebruikers: er is nu de mogelijkheid om de app op een sd kaart te zetten.