PRENTENBOEK VAN HET JAAR 2015 BOER BORIS GAAT NAAR ZEE

Zoals elk jaar hebben we weer de vertaling gemaakt van het prentenboek van het jaar:

Boer Boeris gaat naar Zee

in NGT en NmG

Een prachtig boek van Ted van Lieshout en Philp Hofman, van uitgeverij Gottmer.

Sarah Muller en Liesbeth Wulffraat vertellen het  verhaal van Boer Boris in NGT en NmG, met op de achtergrond de prachtige tekeningen uit het boek. De dvd kan gebruikt worden tijdens de Nationale Voorleesdagen. Ouders en leerkrachten die zelf het boek in NGT of NmG willen voorlezen zien op  deze dvd een mooi voorbeeld.

Met de vertalingen van de Prentenboeken van Jaar (2012 Mama kwijt, 2013 Nog 100 nachtjes slapen en 2014 KRRRR…OKODIL) wil het Nederlandse Gebarencentrum een bijdrage leveren aan het doel van de Nationale Voorleesdagen: het stimuleren van voorlezen zodat kinderen kunnen genieten van de prachtige verhalen in mooie boeken. Kinderen leren enorm veel van voorlezen, het is belangrijk voor de taalontwikkeling, en het geeft bovendien veel plezier en rust. Voorlezen: doe het elke dag! En zeker ook voor dove en slechthorende kinderen en anderen die communiceren met gebaren.

De dvd is gratis ter beschikking gesteld aan alle scholen in het speciaal onderwijs. De dvd kan besteld worden in de webshop op  www.gebarencentrum.nl

Met dank aan uitgeverij Gottmer.